PAO AVION KOD ZRENJANINA! Zabio se dva metra u zemlju, potraga za pilotom u toku! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO AVION KOD ZRENJANINA! Zabio se dva metra u zemlju, potraga za pilotom u toku! (FOTO)

Sportski avion pao je jutros prilikom akrobacija u blizini aerodroma Ečka, jedan kilometar prema Lukićevu, a u tom udesu ima nastradalih, kažu u Centru za istraživanje nesreća u saobraćaju.

- Inspektori Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju krenuli su na lice mesta kako bi obavili uviđaj - kaže za Tanjug direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.

Naveo je da je avion "zlin 526F" pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema prvim informacijama ima nastradalih.

- U ovom trenutku ne možemo više od toga da kažemo. Mi smo na putu do tog mesta i treba da izvršimo uviđaj - kaže Petrović.

Rekao je da će istraga ići u dva pravca, jednu istragu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća.

- Definitivno se radi o udesu, a ne o nezgodi - navodi Petrović.

U zrenjaninskoj policiji za Tanjug kažu da je pad aviona prijavljen policiji malo pre 9 sati, a da je trenutno na licu mesta ekipa Hitne pomoći.

Sportski avion kojim je upravljao pilot Vladimir Bulat (47), pao je jutros kod sportskog aerodroma Ečka kod Zrenjanina, prenosi Pink.

Bulat, koji je inače predsednik Aerokluba Zrenjanin, izvodio je akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim delom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra.

U ovom trenutku nije poznato kakve povrede koje je zadobio Bulat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

POGINUO PILOT Srušio se avion kod Zrenjanina nakon izvođenja akrobatskog leta, vatrogasci dva sata pokušavaju da izvuku njegovo telo iz olupine (FOTO)

Izvor: Blic, 18.Jul.2019

Mali avion Zlin 526 F sa pilotom Vladimirom Bulatom (47) pao je u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjaninna. RTV saznaje da je pilot Bulat poginuo. Kako "Blic" saznaje, vatrogasci i Hitna pomoć još pokušavaju da izvuku Vladimirovo telo iz aviona koji se zario u zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.