PANIKA U LAŽNOJ DRŽAVI: Ne samo da čemo izgubiti saveznike, već će biti protiv nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 14:18

PANIKA U LAŽNOJ DRŽAVI: "Ne samo da čemo izgubiti saveznike, već će biti protiv nas"

Predsednik DSK Ljumir Abdidžiku držao paničan govor u privremenim institucijama na Kosmetu.

Predsednik DSK Ljumir Abdidžiku rekao je, na vanrednoj sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o situaciji na severu, da kosovski premijer Aljbin Kurti zna navodne "kriminalne bande" na severu i imena članova te "bande", ali ih ne hapsi, kao i da je tzv. Kosovo u opasnosti da izgubi suverenitet i saveznike, prenosi Reporteri.

- Članove bande koji su izveli napad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na policiju premijer poznaje, ali ih ne hapsi. Izvršili su napad na albanske novinare, na mirovnjake Kfora. Premijer ih zna po imenu i prezimenu, zna im adresu, gde im je oružje, kuća. Puštaju ih, jer su te bande bile protiv demokratije, protiv slobodnog izveštavanja, ali i protiv evroatlantskih vrednosti - rekao je Abdidžiku.

Ukazuje na to da će Kosovo verovatno izgubiti i saveznike i suverenitet.

- Ne samo da čemo izgubiti saveznike, već će biti protiv nas. Malo je verovatno da će naša zemlja održati bilo suverenitet, integritet ili stabilnost. Naša zemlja će verovatno izgubiti i saveznike i suverenitet. Aljbin Kurti nas vodi tim putem - izjavio je Abdidžiku.

Kako kaže, reakcija državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, odnosno američkog Stejt departmenta, Evropske unije, NATO-a protiv Kosova su posledica diplomatskih i strateških nedela jednog čoveka.

- To je onaj koji danas obavlja funkciju premijera Kosova. Isti taj premijer, koji je maločas javno priznao da su ga ti prijatelji obavestili o stvarima koje ni sam kao premijer nije znao, isti ljudi, isti saveznici danas su naivni, ne znaju, ali ovaj zna - rekao je Abdidžiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.