PANIKA U CRNOJ GORI ZBOG PREDIZBORNOG ISTRAŽIVANJA! MILO NA KOLENIMA: Iskrivljuju sliku političke stvarnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 18:03

PANIKA U CRNOJ GORI ZBOG PREDIZBORNOG ISTRAŽIVANJA! MILO NA KOLENIMA: Iskrivljuju sliku političke stvarnosti

DPS nezadovoljan današnjim istrživanjima.

U vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i koaliciji "Mir je naša nacija" nezadovoljni su istraživanjem CEDEM-a na temu "Političko javno mnjenje Crne Gore" i smatraju da je u pitanju "prljava predizborna kampanja" i naručeno istraživanje koje daje iskrivljenu sliku političke stvarnosti u Crnoj Gori.

Iz DPS su saopštili da nemaju običaj da komentarišu i ne oslanjaju se na istraživanja javnog mnjenja, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne ona koja su sprovedena kroz, kako su naveli, upitnu metodologiju u ovom trenutku.

Dodaju da znaju da je anketiranje u domaćinstvima, zbog poštovanja mera NKT-a, teško ili nemoguće raditi.

- Ovih dana smo svedoci sinhronizovanih napada sa više adresa, uglavnom od medija, odbeglih tajkuna i pojedinaca koji u predizbornoj kampanji plasiraju lažne afere i ankete sa upitnim rezultatima kao što je današnja Miloša Bešića - navodi DPS.

Kažu da ovo nije ništa novo jer su i u ranijim izbornim ciklusima navikli na taj scenario.

- Naša partija redovno sprovodi istraživanja javnog mnjenja sa više renomiranih svetskih agencija koje koriste proverenu i međunarodno priznatu metodologiju. Svi relevantni podaci koji su poznati i našim političkim oponentima, pokazuju da DPS ima stabilnu podršku sa preko 40 odsto i da će na izborima 30. avgusta ostvariti dominantnu pobedu - navodi se u saopštenju koje preneo.

U Koaliciji "Mir je naša nacija" smatraju da je bilo očekivano da CEDEM napravi lažno istraživanje po nalogu Mila Đukanovića i Duška Markovića i time dve nedelje pred izbore stvori iskrivljenu sliku političke stvarnosti, kako bi se DPS podigao sa istorijskog minimuma.

- Bilo je očekivano da Miloš Bešić po direktnom nalogu Đukanovića i Markovića, objavi lažno istraživanje javnog mnjenja u nameri da podigne rejting DPS-u, a spusti Koaliciji "Mir je naša nacija“ koja beleži po svim istraživanjima vrtoglavi rast. Da je u pitanju klasično naručeno istraživanje potvrđuje i javno ograđivanje ''rezultati istraživanje nisu prognoza izbornog rezultata' - ističe se u saopštenju Koalicije.

Istina je, kako tvrde, da veliki broj nezadovoljnih DPS glasača prilazi koaliciji "Mir je naša nacija“, ali se te procente kriju.

- Da je u pitanju neutemeljeno istraživanje potvrđuje i igra procentima koji su objavljeni u medijima. Prvo je koaliciji ''Mir je naša nacija'' upisano, 14,5 odsto, nekoliko minuta nakon toga 16,5, a nekon nekoliko minuta u grafikonu se pojavio procenat od 16,7 odsto. Dakle, procenti se ispisuju proizvoljno i po potrebi. Iako je istraživanje CEDEM-a i Bešica trebalo da bude objavljeno polovinom juna, imamo kašnjenje dva meseca i objavljivanje poslednjeg dozvoljenog dana saglasno zakonu - navodi se u saopštenju.

Kalicija poručuje da ih ovakva podmetanja neće zaustaviti na putu da pomire, ozdrave i razviju Crnu Goru, oslobode institucije iz kandži korupcije i kriminala i konačno stanu na put podelama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.