PALESTINSKA DECA SE VRAĆAJU KUĆI! Izrael oslobodio 33 osobe iz svojih zatvora, Hamas dostavio spisak talaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2023, 08:21

PALESTINSKA DECA SE VRAĆAJU KUĆI! Izrael oslobodio 33 osobe iz svojih zatvora, Hamas dostavio spisak talaca

Četvrti dan primirja doneo je oslobađanje još 33 osobe iz izraelskih zatvora, danas je poslednji dan prvobitno dogovorenog prekida vatre, ali su se strane dogovorile da se primirje produži na još dva dana.

Izrael je oslobodio još 33 palestinska zatvorenika, od kojih 30 dece, u okviru četvrte razmene talaca u skladu sa dogovorenim primirjem.

Izraelska zatvorska služba saopštila je da su zatvorenici pušteni iz zatvora Ofer u Zapadnoj Obali i iz pritvorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centra u Jerusalimu, čime je ukupan broj Palestinaca oslobođenih od petka porastao na 150, prenosi Gardijan.

Rojters javlja da je oslobođeno 30 dece i tri žene, dok AP navodi da je autobus Crvenog krsta koji je prevozio oslobođene palestinske zatvorenike stigao jutros u Ramalu.

Prethodno se više desetina Palestinaca koji su mahali palestinskim zastavama, kao i zastavama Hamasa i Islamskog džihada okupilo ispred izraelskog zatvora Ofer, u blizini Ramale na Zapadnoj obali, čekajući oslobađanje nove grupe Palestinaca.

S druge strane, Izrael je dobio spisak izraelskih talaca koji Hamas treba da oslobodi danas, saopštila je kancelarija premijera Benjamina Netanjahua.

Spisak talaca se trenutno pregleda i "u ovom trenutku se dostavljaju obaveštenja porodicama onih koji će biti oslobođeni nakon više od 50 dana koje su proveli kao taoci u Gazi", istaknuto je u saopštenju.

Nije naveden broj talaca koji će biti pušteni danas kao deo sporazuma o produženom primirju koji je postignut u ponedeljak, prenosi Tajms of Izrael.

Danas je trebalo da istekne dogovor o četvorodnevnom prekidu vatre, ali je Katar, koji deluje kao posrednik, saopštio da su Izrael i Hamas pristali da primirje bude produženo za još dva dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.