PAKLENI TALAS OKUPIRAO SRBIJU: Izdat narandžasti meteoalarm, meteorolozi upozorili na VEĆU OPASNOST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKLENI TALAS OKUPIRAO SRBIJU: Izdat narandžasti meteoalarm, meteorolozi upozorili na VEĆU OPASNOST!

U Srbiji će i danas biti sunčano i veoma toplo, a maksimalne temperature će se kretati od 32 do 35 stepeni, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni, na severu do sredine dana u skretanju na severozapadni.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, vetar će biti slab i umeren, jugoistočni.

Najniža temperatura oko 22 stepena, najviša dnevna oko 35 stepeni.

I u narednih sedam dana u Srbiji će biti toplo vreme sa najvišom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperaturom od 30 do 35 stepeni.

Danas je na teritoriji čitave Srbije proglašen narandžasti meteoalarm što znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Takođe, meteorolozi su upozorili na veoma visoko UV zračenje, koje iznosi uglavnom preko 8, što znači da se naša zemlja nalazi u crvenom polju, pa se savetuje dodatni oprez i izbegavanje izlaganja suncu.

Od petka je, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća ređa pojava pljuskova sa grmljavinom uglavnom u brdsko - planinskim predelima.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: OAZE HLADOVINE: Vreli talas zapljusnuo je Srbiju, ali na ovim mestima možete pronaći OSVEŽENJE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.