PAD VLADE U POLJSKOJ Gubitak poverenja u Moravjeckog, Donald Tusk na putu ka fotelji

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 18:20

PAD VLADE U POLJSKOJ Gubitak poverenja u Moravjeckog, Donald Tusk na putu ka fotelji

Konzervativna vlada Mateuša Moravjeckog izgubila je glasanje o poverenju u poljskom parlamentu, otvarajući put koaliciji pod vođstvom Donalda Tuska da preuzme vlast.

Konzervativna vlada Mateuša Moravjeckog izgubila je glasanje o poverenju u poljskom parlamentu, otvorivši put koaliciji pod vođstvom Donalda Tuska da preuzme dužnost tokom nedelje i stavi tačku na osmogodišnju vladavinu stranke Pravo i pravda (PiS).

Taj potez dolazi skoro dva meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon izbora u Poljskoj, gde je koalicija opozicionih partija osvojila najviše mesta. Ipak, poljski predsednik Andžej Duda dao je Moravjeckom prvu šansu da se formira vladu.

Kandidat poljske opozicije za premijera Donald Tusk izjavio je prošle nedelje da se nada da će koaliciona vlada položiti zakletvu u sredu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kraj vladavine poljskih nacionalista

Izvor: B92, 11.Dec.2023

Poljski premijer izgubio je danas glasanje o poverenju, otvarajući put za formiranje široke koalicione vlade proevropskih partija pod vođstvom Donalda Tuska...Glasanje je okončalo osmogodišnju vladavinu nacionalističke partije Pravo i pravda (PiS), za koju kritičari kažu da je podrila nezavisnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.