Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najveći mural u Srbiji, posvećen kralju Petru

Grupa novosadskih umetnika uradila je najveći mural u Srbiji, koji je posvećen kralju Petru Petru Karađorđeviću. Mural se nalazi na Bulevaru Kralja Petra Prvog, u novosadskom naselju "Blok", a postavljen je u organizaciji udruženja "Bute dobri".

- Na ovaj način smo želeli da obeležimo 100. godišnjicu od oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu, za šta najveće zasluge pripadaju kralju oslobodiocu. Lik jednog od najvećih velikana naše istorije krasi osmospratnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stambenu zgradu i prostire se na oko 150 m² - navodi se u saopštenju udruženja "Bute dobri".

Autori navode i da se u neposrednoj blizini murala nalaze i dve srednje škole.

- Ovom prilikom bismo želeli da naši najmlađi obrate pažnju na veliku i značajnu istorijsku ličnost kakva kralj Petar Prvi Karađorđević svakako jeste. Posebnu zahvalnost dugujemo umetnicima i svima koji su učestvovali u ovom projektu, a izuzetno nas raduje što će Novi Sad uskoro dobiti spomenik posvećen Kralju Petru Prvom - navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pre spomenika, Novi Sad dobio mural posvećen kralju Petru I Karađorđeviću

Izvor: NoviSad.com, 06.Nov.2018

Grupa novosadskih umetnika okupljenih u udruženje „Bute Dobri“ uradila je mural posvećen kralju Petru I Karađorđeviću. Mural, za koji kažu da je najveći u Srbiji, nalazi se na Bulevaru Kralja Petra I, u novosadskom naselju „Blok“..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.