Ovo je mala Srna, devojčica bez jednjaka, kojoj je Ana Kokić poklonila 25.000 evra

Izvor: Blic, 30.Dec.2013, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je mala Srna, devojčica bez jednjaka, kojoj je Ana Kokić poklonila 25.000 evra

Dan posle finala šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ i pobede Ane Kokić, koja je 25.000 evra namenila Srni Sedmak, devojčici bez jednjaka, Srnini otac i majka još nisu mogli da poveruju u dobre vesti! Srnin tata Vlada Sedmak (21) radi i ne može stalno da bude uz svoje ćerku i suprugu koje bukvalno žive na institutu za majku i dete na Novom Beogradu. mama Ana je deo šoua gledala na bolničkom televizoru

- Kada su mi javili, pet minuta sam sedela, gledala u jednu tačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i verovala da se dešava čudo. Srna je spavala. Ja sam prišla i, očiju punih suza, izljubila je - kaže mama Ana Sedmak (25).

Pročitajte još Država neće da plati lečenje: Mala Srna živi bez jednjaka

Čarobni momenti nisu se odvijali u toplini doma, već u - bolničkoj sobi. Srna je s mamom već dve nedelje na Institutu za majku i dete i ostaće tamo dok ne otputuje na operaciju u Nemačku. Potrebno je da popravi kilažu kako bi izdržala zahvat u Manhajmu, koji košta 100.000 evra. Pomešane hranljive sastojke prima direktno u creva.

- Zahvat ugradnje jednjaka i ne košta toliko koliko proces oporavka - kaže mama.

Ana Kokić je pobedila u šouu "Tvoje lice zvuči poznato"

Srna ima 13 meseci, a pregurala je sedam operacija. U Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti, ali je Republički fond za zdravstveno osiguranje odbio da plati lečenje u inostranstvu. Bez obzira na nedaće, Srna je radoznalo i milo dete koje krupnim, plavim očima upija svet.

- Ona je moj mali borac, moja žilavica mala. Mi bismo bili zahvalni i za deo novca, a kamoli za 25.000 evra! Nama i 100 evra znači! Tek sada imamo razlog da se borimo jer smo dosad bili skupili malo više od 2.000 evra. Ne možemo da dobijemo SMS broj za slanje pomoći jer to mogu samo pravna lica. Ne znate koje su muke u ovoj državi... - kaže nam Ana Sedmak.

Srna nam se malo plazila, malo gugutala, a onda je jasno rekla: „Mama!“. To joj je prva reč i izgovorila ju je u bolnici.

Žiro račun

Valuta dinar

Broj računa kod UniCredit banke

170-10253952000-06

- Je l’ vidite vi koliko je ona mila i, bez obzira na sve, vesela? Čak su kritikovali mene i supruga što se smejemo kada se slikamo s njom. Nisam mogla da verujem kolika je ljudska zloba. Sada ne verujem kolika je ljudska dobrota. Nama je ostalo samo da se smejemo i da verujemo u ljude jer nam je sopstvena država okrenula leđa - kaže Ana Sedmak dok nas sa ćerkicom ispraća ka kapiji.

Počelo je da postaje hladno, a i vreme je da Srna dobije svoj poseban obrok.

Bakina hrabra unuka

Malu Srnu Sedmak Srbija je upoznala na stranicama „Blica“ pre nedelju dana. Njena baka je s nama kontaktirala preko Fejsbuka i zamolila nas da obavestimo javnost o njenoj hrabroj unuci koja živi bez jednjaka. Iako Srna jedina u Srbiji živi bez jednjaka, Republički fond za zdravstveno osiguranje ne želi da joj plati operaciju u inostranstvu, na klinici u nemačkom gradu Manhajmu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVO JE MALA SRNA: Ana Kokić poklonila devojčici bez jednjaka 25.000 evra, majka nije verovala!

Izvor: Kurir, 31.Dec.2013, 00:35

Ona je moj mali borac, moja žilavica mala. Mi bismo bili zahvalni i za deo novca, a kamoli za 25.000 evra! Nama i 100 evra znači, kaže majka Ana Sedmak..Ana Kokić je nagradu od 25.000 evra, osvojenu u šou „Tvoje lice zvuči poznato“ poklonila Srni Sedmak, devojčici bez jednjaka. Roditelji devojčice...

Nastavak na Kurir...

Ovo je mala Srna, djevojčica bez jednjaka, kojoj je Ana Kokić poklonila 25.000 evra

Izvor: Cafe.ba, 31.Dec.2013

Dan poslije finala šoua Tvoje lice zvuči poznato i pobjede Ane Kokić, koja je 25.000 evra namijenila Srni Sedmak, djevojčici bez jednjaka, Srnini otac i majka još nisu mogli da povjeruju u dobre vijesti!

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.