Ovo je bosanska Koncita

Izvor: medio.rs, 31.Jan.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je bosanska Koncita

- Hoću da svaka žena oseti ženu u meni, a isto važi i za muškarce - priča pevač Božo Vrećo

Božo Vrećo, pevač sarajevske grupe “Halka” koji imidžom izuzetno podseća na Končitu Vurst, ističe da, iako voli da se oblači u žensko, nikad ne bi promenio pol.

Božo ima dugu kosu i bradu, i pritom nosi avangardne haljine i štikle.

- Ne želim da budem muškarac dok pevam žensku pesmu. Hoću da svaka žena oseti ženu u meni, a isto vredi >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << i za muškarce.Verujem da smo svi i jedno i drugo, a ja odlično funkcionišem kao takav  – kaže Vrećo (31).

Pevač grupe koja spaja sevdah i moderni džez rodio se u Foči. Otac mu je umro kad je imao pet godina, a odrastao je sa majkom i dve sestre.

– Nikad ne bih promenio pol, jer tada više ne bih bio ja. Mama me nije odgajala da budem neko drugi – kaže Božo.

Vrećo obožava modu, pa koncerte počinje u odelu, a posle se presvlači u avangardne haljine.

– Sevdah mi daje slobodu da budem žena, i nosim bajkovitu haljinu u kojoj se mogu vrteti.

Foto: Facebook/Vreco Bozo

Zbog transrodnosti na bini upoređuju ga sa Končitom Vurst, koja je 2014. pevala za Austriju na Evrosongu i pobedila. I Božo se, poput nje, šminka, ima dugu kosu i bradu, ali za razliku od Končite, koja voli dizajnersku odeću, frontmen “Halke” kaže da je sam svoj majstor i sve što nosi na sceni šije sam.

Božo u slobodno vrijeme slika, a radio je i kao profesor.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.