Upoznajte bosansku Končitu Vurst

Izvor: Story, 31.Jan.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte bosansku Končitu Vurst

Bosanski umetnik Božo Vrećo pevač benda Halka, svojim izgledom na sceni veoma podseća na evrovizijsku pobednicu Končitu Vurst.

Božo Vrećo (31), pevač benda Halka, šminka se, ima dugu kosu i bradu, a nosi avangardne haljine i štikle. Sve što obuče na sceni Božo sašije sam.

- Ne želim da budem muškarac dok pevam žensku pesmu. Hoću da svaka žena oseti ženu u meni, a isto važi i za muškarce. Verujem da smo svi i jedno i drugo, a ja odlično funkcionišem >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << kao takav- kaže Vrećo.

Pevač sarajevske muzičke atrakcije Halka, koja spaja sevdah i moderni džez, rodio se u Foči. Otac mu je umro kad je imao pet godina, a odrastao je s majkom i dve sestre.

-Nikad ne bih promenio pol jer tada više ne bih bio ja. Mama me nije odgajala da budem neko drugi-, kaže pevač.

Obožava modu pa koncerte počinje u odelu, a posle se presvlači u avangardne haljine.

-Sevdah mi daje slobodu da budem žena i nosim bajkovitu haljinu u kojoj mogu da se vrtim", kaže Božo.

Zbog transrodnosti na sceni porede ga sa Končitom Vurst, koja je prošle godine pobedila na Eurosongu.

I Božo se, poput nje, šminka, ima dugu kosu i bradu, ali za razliku od Končite, koja voli dizajnersku odeću, frontmen Halke kaže kako je sam svoj majstor i sve što nosi na sceni šije sam. U slobodno vreme slika, a radio je i kao profesor.

Izvor: 24sata.hr

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.