Ovde je ekologija deo nacionalnog identiteta: Samo JEDNA zemlja na svetu ne zagađuje planetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovde je ekologija deo nacionalnog identiteta: Samo JEDNA zemlja na svetu ne zagađuje planetu!

Oborili svetski rekord zasadivši 49.672 stabala za sat vremena

Gotovo sve države na svetu imaju pozitivan ugljenični otisak što znači da emituju više ugljendioksida nego što njihove šume mogu da ga apsorbuju.

Pročitajte i:

Jedna država je drugačija!

Butan je jedina zemlja s negativnim ugljeničnim otiskom tako da je to zemlja koja najmanje zagađuje vazduh i utiče na klimatske promene.

Smešten je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << između Kine i Indije i jedina je zemlja čije šume mogu da apsorbuju više ugljendioksida nego što ga emituju stanovnici, fabrike i automobili u Butanu.

Ova država ima oko 800.000 stanovnika, a njena posvećenost održivoj energiji je postala deo nacionalnog identiteta.

U ustavu Butana je navedeno da su ekologija i održivi razvoj izuzetno bitni i zakoni zahtevaju da najmanje 60 odsto zemlje bude u svakom trenutku pošumljeno.

Godine 2015. godine tim od 100 Butanaca je postavio svetski rekord zasadivši 49.672 stabala za samo sat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.