Ovako izgleda međunarodna poternica za glavnim osumnjičenim za ubistvo Vanje Đorčevske: Za Ljupčom Paleskim traga čitav Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 09:29

Ovako izgleda međunarodna poternica za glavnim osumnjičenim za ubistvo Vanje Đorčevske: Za Ljupčom Paleskim traga čitav Balkan

Istražitelji veruju da je pobegao jer se plašio da bude otkriven kao izvršilac ubistava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je sinoć poternicu za Ljupčom Paleskim Palčom, prvim osumjičenim za ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog.

Objavljena je i njegova fotografija. Palevski je osumnjičen da je upucao obe žrtve. Ima 58 godina.

- Ljupčo Palevski rođen 12.12.1964. godine u Skoplju traži se međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poternicom za istragu krivičnih dela "otmica" i "ubistvo" po naredbi KSV KO br. 3047/23 Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje - navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Paleski je jedan od petorice osumnjičenih za ubistvo.

Palčo je napustio Makedoniju 30. novembra, otišao je za Beograd i odatle za Bugarsku i trenutno je u bekstvu.

Motiv otmice i ubistva devojčice je navodno novac koji je Vanjina majka dobila od prodaje stana. Vanja je potom odvedena u atar sela Brazda, gde je ubijena samo dva sata nakon otmice.

Za sada nema detalja zašto je Vanja ubijena istog dana kada je oteta. Ona je, prema rečima nadležnih, ubijena na brutalan način tako što je vezana upucana iz pištolja, a potom zakopana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.