ZVANIČNO Raspisana međunarodna poternica za političarem zbog ubistva Vanje - SUMNJA SE DA SE OVDE KRIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 21:17

ZVANIČNO Raspisana međunarodna poternica za političarem zbog ubistva Vanje - SUMNJA SE DA SE OVDE KRIJE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije podnelo je večeras krivičnu prijavu, nakon čega je raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim - osumnjičenim za otmicu i dvostruko ubistvo maloletne Vanje Đorčevske (14) i frizera Panča Žežovskog (74).

Policija je preko Interpola raspisala međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim - Palčom, koji je osumnjičen za ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panča Žežovskog iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Velesa.

- Ljupčo Palevski rođen 12.12.1964. godine u Skoplju traži se međunarodnom poternicom za istragu krivičnih dela "otmica" i "ubistvo" po naredbi KSV KO br. 3047/23 Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje - navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema navodima policije, Palevski je u bekstvu u Bugarskoj ili Turskoj. On je bivši građevinski biznismen i osnivač stranke Desna.

Policija je saopštila da ima više krivičnih prijava u periodu od 2000. do 2020. godine. Kako je saopštio MUP, protiv Palevskog je 2019. godine podneta krivična prijava zbog neovlašćenog prisluškivanja i audio snimanja, a tokom 2019. godine podnete su i prekršajne ​​prijave zbog vređanja policijskog službenika.

„U 2020. godini podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije. 2005. godine podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja i posebnih slučajeva falsifikovanja isprava, 2002. godine zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Palevski je 30. novembra pobegao u Srbiju, odakle je navodno produžio za Bugarsku. Oni ga takođe traže. Bugarske vlasti saopštile su danas da nemaju informaciju da je Palevski ušao u njihovu zemlju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Raspisana međunarodna poternica za osumnjičenim za ubistvo devojčice u Skoplju

Izvor: Danas, 04.Dec.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makdonije raspisalo je večeras međunarodnu poternicu za Ljupčom Pamevskim, prvoosumnjičenim za kodnapovanje i ubistvo 14-godišnje V.G i 74-godišnjeg P. Ž.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.