Otvorena biblioteka Beograda

Izvor: Crtaci.info, 14.Nov.2011, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Otvorena biblioteka" Beograda

Prva "Otvorena biblioteka" u Srbiji postavljena je u subotu 12. novembra preko puta Gete instituta u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.



Uzajamnost je jedino pravilo za korišćenje ove biblioteke - jednu uzetu knjigu zameniti nekom svojom ili je vratiti nakon čitanja. Nema registracije, roka do koga knjiga mora biti vraćena, niti je broj knjiga koje se mogu uzeti ograničen.


Knjige koje se ostavljaju mogu se i obeležiti imenom, datumom, rečju ili nečim drugim, kako bi se poslala poruka budućem vlasniku ili korisniku knjige.

"Otvorena biblioteka, za koju nije potrebna članska karta, pripada svojim korisnicima i Beogradu. Ona je zajednička, što znači da njeno stanje zavisi od toga kako je održavamo i kako razmenjujemo knjige. Ovo je prva Otvorena biblioteka u Beogradu, nadamo se ne i poslednja", navedeno je u saopštenju.


Ovaj projekat je inicijativa "Gete-Gerile", grupe mladih ljudi između 20 i 25 godina, koji u kreativnoj saradnji sa Gete institutom predlažu i organizuju programe sa ciljem da mladima u Srbiji približe nemački jezik i kulturu na drugačiji i direktniji način nego što je to uobičajeno.

Izvor: Mondo.rs

Nastavak na Crtaci.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Crtaci.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Crtaci.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.