Otvaranje škola u septembru ogroman rizik

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 19:05

"Otvaranje škola u septembru ogroman rizik"

Komisija za zarazne bolesti veruje da postoji ogroman rizik po zdravlje učenika, roditelja i osoblja ukoliko se u S. Makedoniji škole otvore u septembru.

To je izjavio ministar zdravlja Venko Filipče.

Filipče je rekao za Sitel TV da ima mnogo primera širom sveta da su se škole zatvorile ubrzo nakon otvaranja zbog porasta broja infekcija, prenosi makedonska agencija MIA.

"Ovaj je scenario takođe moguć ovde ako se škole otvore sa punim kapacitetom. Svesni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da je to veliki izazov i da nema idealnog rešenja. Pomno pratimo javnu raspravu u kojoj svi imaju argumente, ali Ministarstvo zdravlja daje najveći prioritet zaštiti zdravlja ljudi", kaže Filipče.

On je dodao da postoje protokoli, ali ako se ne poštuju, škole mogu biti potencijalni izvor zaraze.

Ministar zdravlja rekao je i da još nema dovoljno podataka o ruskoj vakcini protiv kovida 19, pa je stoga prerano da se o tome išta kaže.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"OTVARANJE ŠKOLA U SEPTEMBRU JE OGROMAN RIZIK" Postoji velika opasnost po zdravlje učenika, EVO ZBOG ČEGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020

Venko Filipče rekao je da ima mnogo primera širom sveta da su se škole zatvorile ubrzo nakon otvaranja zbog porasta broja infekcija..Komisija za zarazne bolesti veruje da postoji ogroman rizik po zdravlje učenika, roditelja i osoblja ukoliko se u S. Makedoniji škole otvore u septembru...To je izjavio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.