Otvaranje Nordijske panorame večeras u DKC

Izvor: Blic, 14.Feb.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje "Nordijske panorame" večeras u DKC

Filmska revija "Nordijska panorama" biće održana u Beogradu deveti put, a program će večeras u Dvorani kulturnog centra otvoriti ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvog.

Nordijska panorama je izbor dokumentarnih, kratkih i animiranih filmova iz prošlogodišnje produkcije Danske, Finske, Islanda, Norveške i Švedske.

Do 18. februra naša publika videće 30 ostvarenja u selekciji Dimitrija Vujadinovića. To su filmovi različitih žanrova, ali zajedno daju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << presek stanja svesti i vizije nordijskih društava, najavio je on.

Filmovi će biti prikazivani i u Domu kulture "Studentski grad", od 15. do 19. februara, a tokom godine i u još desetak gradova u Srbiji.

Program organizuju fondacija Balkankult i Kulturni centar Beograda, uz podršku ambasada nordijskih zemalja, kao i kompanije "Aktavis".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počela "Nordijska panorama"

Izvor: B92, 14.Feb.2013

Filmska revija "Nordijska panorama" počela je u Dvorani kulturnog centra (DKC) Beograda, a manifestaciju je otvorio ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvog...Čestitajući DKC-u jubilej - 50 godina rada, on je istakao da su nam svuda u svetu potrebni takvi slobodni prostori za promociju kulture,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.