Otvara se privremena kovid bolnica u Šapcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 14:40

Otvara se privremena kovid bolnica u Šapcu

Zbog sve manje slobodnih postelja u šabačkoj bolnici, Odlukom Vlade Srbije, u hali Ekonomske škole u tom gradu, biće otvorena privremena kovid bolnica.

Objekat za smeštaj 120 pacijenata, opremio je grad.

U Šapcu je povećan broj testiranja, a dobra vest je da se smanjuje procenat pozitivnosti uzoraka. Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, novozaraženih je 99 osoba, a ukupan broj obolelih od korona virusa u tom gradu je 1.172, navodi RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Juče smo imali 263 pregleda u ovoj ambulanti, i juče smo imali najveći broj testiranja - 170. Ohrabruje da je manja pozitivnost uzoraka. U početku smo imali preko 70 odsto poslednjih dana, vidimo da je taj procenat pao na 50 odsto, i ja se nadam da ćemo iz dana u dan padati ispod 50 odsto", rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka DZ Šabac.

"Po dogovoru sa Vladom, i po uredbi, iz gradskog budžeta se finansiraju i obroci za sva lica koja ovde budu boravila, to će biti kvalitetna ishrana. Mi smo zaduženi za održavanje higijene, i to će biti plaćeno iz gradskog budžeta. S druge strane, država se obavezala da sav dodatni medicinski kadar za rad ove bolnice obezbedi iz republičkog budžeta", rekao je Nebojša Zelenović, komadant Kriznog štaba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U dogovoru sa Vladom Republike Srbije: U Šapcu se otvara privremena kovid bolnica

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020

Objekat kapaciteta 120 ležaja opremiće grad, dok će država finansirati sav dodatni medicinski kadar potreban za rad ove bolnice..Zbog sve manje slobodnih postelja u šabačkoj bolnici, Odlukom Vlade Srbije, u hali Ekonomske škole u tom gradu, biće otvorena privremena kovid bolnica...Objekat za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.