Na aukciji EKG Nila Amstronga na Mesecu

Izvor: Dzungla.org, 07.Maj.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji EKG Nila Amstronga na Mesecu

KONKORD – Grafički prikaz električne aktivnosti srca Nila Amstronga u trenutku kada je zakoračio na Mesec biće stavljen na prodaju ovog meseca, saopštila je aukcijska kuća „RR okšn“ iz Nju Hempšira. Uz EKG američkog astronauta, na aukciji će se naći još 85 predmeta vezanih za misiju Apolo 11, uključujući ručku pomoću koje je manevrisano spuštanje modula. Crtež sa Amstrongovim otkucajima srca procenjen je na 3.000 dolara, ali aukcionari veruju da bi lako mogao da dostigne >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << veću cenu s obzirom na svoju istorijsku vrednost. Džerald Šraber, koji je pratio vitalne znake astronauta tokom misije, navodi da najinteresantnije u vezi Amstrongovog EKG-a prilikom sletanja na Mesec je to što se na njemu može videti koliko je slavni astronaut bio miran i pribran. „Otkucaji srca su mu bili izuzetno spori, dok je Oldrinovo srce tuklo kao ludo“, naveo je on, ukazujući da je to bilo tipično za Nila Amstronga. „Bio je neverovatno hladnokrvan. Njemu je uvek sve bilo kul“, istakao je Šraber.
Opširnije na Novosti

Nastavak na Dzungla.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na aukciji "otkucaji srca" Nila Amstronga na Mesecu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2013

Grafički prikaz električne aktivnosti srca Nila Amstronga u trenutku kada je zakoračio na Mesec biće stavljen na prodaju ovog meseca, saopštila je aukcijska kuća "RR okšn" iz Nju Hempšira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Na aukciji Armstrongovi "otkucaji srca" na Mesecu

Izvor: B92, 07.Maj.2013

Grafički prikaz električne aktivnosti srca Nila Amstronga u trenutku kada je zakoračio na Mesec biće stavljen na prodaju ovog meseca, saopštila je aukcijska kuća "RR okšn" iz Nju Hempšira...Uz EKG američkog astronauta, na aukciji će se naći još 85 predmeta vezanih za misiju Apolo 11, uključujući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.