Izvor: Piplmetar.rs, 15.Feb.2024, 15:30

Otkriveno za šta terete vozača koji je divljao Zagrebom i slupao se tokom filmske potere: Ovako je sve počelo

I. N.


Zagrebačka policija je sada otkrila za za šta je sve prijavila vozača kojeg je lovila po gradu u sumanutoj poteri

Foto-ilustracija: Pixabay


V. D. (27) koji je pre nekoliko dana uhapšen tokom filmske potere u Zagrebu priveden je danas u zgradu Državnog tužilaštva, a policija je otkrila šta mu se sve stavlja na teret.
Podsetimo, mladić je uhapšen nakon što je sleteo sa puta i slupao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se tokom neverovatne potere u kojoj je učestvovalo desetak policijskih vozila. V. D. je policiji u utorak uveče beža od Novog Jelkovca na istoku grada sve do Rudeša na zapadu, a kada se slupao izvukli su ga iz vozila i priveli.
Zagrebačka policija je sada otkrila za za šta je sve prijavila vozača kojeg je lovila po gradu u sumanutoj poteri.
„Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela obesna vožnja u saobraćaju i prisila prema službenoj osobi na štetu policijskih službenika. Prijavljen je i za krivično delo dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom“, navodi se u saopštenju.
Lovili ga po celom gradu Kako kažu iz policije, u utorak oko 21:45 u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici radi provere identiteta pristupili vozaču automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u beg od naselja Jelkovec i dalje preko zagrebačke obilaznice, odnosno auto-puta A3, u smeru zapada.
Tu se na čvoru kod Jankomira uključio u saobraćaj Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrsnica uprkos crvenim svetlima za njegov smer kretanja i sve vreme se oglušujući o svetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do raskrsnice Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sleteo sa kolovoza.
Udario u dva policijska vozila Radi sprečavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegovog daljeg bhekstva, policijski službenici prema njemu su upotrebili sredstva prisile (telesnu snagu i sredstva za vezivanje) i utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i krivična dela, poručuju iz zagrebačke policije.
Tokom potere osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici i raskrsnici Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše povređena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu telesnu povredu zadobio je i osumnjičeni, a priveden je u službene prostorije policije.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.