Otkriveno: Rusi gađali teretni brod u Crnom moru sa više projektila

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 21:45

Otkriveno: Rusi gađali teretni brod u Crnom moru sa više projektila

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je danas da je ruska vojska 24. avgusta gađala civilni teretni brod u Crnom moru sa "više projektila".

On se pozvao na obaveštajne podatke sa kojih je skinuta oznaka tajnosti.

"Zahvaljujući obaveštajnim podacima sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, znamo da je ruska vojska gađala civilni teretni brod u Crnom moru sa više projektila 24. avgusta", rekao je Sunak iznoseći informacije poslanicima britanskog parlamenta o samitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << G20 kome je prisustvovao u Nju Delhiju, preneo je Rojters.

Otkako se Rusija u julu povukla iz sporazuma o žitu postignutom posredstvom UN, koji je omogućavao Ukrajini da bezbedno izvozi svoje žito preko Crnog mora, Ukrajina optužuje Moskvu da preti civilnim plovilima u Crnom moru, navela je agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.