Otkriveno 85 ilegalnih migranata, uhapšena dva Srbina

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno 85 ilegalnih migranata, uhapšena dva Srbina

Slovenačka policija privela je 55 ilegalnih migrnata nedaleko od Kopra i uhapsila trojicu muškaraca koji su im pomagali u nezakonitom prelasku granice.

Među uhapšenima su i dva državljana Srbije, saopštila je policija.

To se dogodilo krajem prošle nedelje u tri odvojene akcije, a najveći broj migranata otkriven je kada su policajci na putu Dolnji Zemon-Ilirska Bistrica zaustavili privatni automobil hrvatskih registarskih tablica, koji je vozio hrvatski državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (47), dok je suvozač bio državljanin Srbije (48), prenosi Hina.

Malo zatim zaustavili su i kombi hrvatskih registracija koji je vozio još jedan državljanin Srbije (37), a u kome je bilo 28 migranata iz Pakistana i Indije, od kojih je većina vraćena u Hrvatsku, dok je devet maloletnih osoba izrazilo nameru da u Sloveniji zatraže azil.

Još 30 stranaca koji su krajemnedelje nezakonito prešli iz Hrvatske u Sloveniju zatečeno je u okolini Novo Mesto i u vezi sa njihovim statusom još su u toku policijski postupci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Sloveniji otkriveno 85 ilegalnih migranata, uhapšena dva Srbina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2018

Slovenačka policija privela je 55 ilegalnih migrnata nedaleko od Kopra i uhapsila trojicu muškaraca koji su im pomagali u nezakonitom prelasku granice, među kojima su i dva državljana Srbije, saopštila je danas policija...To se dogodilo krajem prošle nedelje u tri odvojene akcije, a najveći broj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.