Otkriveno 85 ilegalnih migranata, uhapšena dva Srbina

Slovenačka policija privela je 55 ilegalnih migrnata nedaleko od Kopra i uhapsila trojicu muškaraca koji su im pomagali u nezakonitom prelasku granice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2018.

20:00

Otkriveno 85 ilegalnih migranata, uhapšena dva Srbina
Ilustracija: Freeimages.com

Među uhapšenima su i dva državljana Srbije, saopštila je policija.

To se dogodilo krajem prošle nedelje u tri odvojene akcije, a najveći broj migranata otkriven je kada su policajci na putu Dolnji Zemon-Ilirska Bistrica zaustavili privatni automobil hrvatskih registarskih tablica, koji je vozio hrvatski državljanin (47), dok je suvozač bio državljanin Srbije (48), prenosi Hina.

Malo zatim zaustavili su i kombi hrvatskih registracija koji je vozio još jedan državljanin Srbije (37), a u kome je bilo 28 migranata iz Pakistana i Indije, od kojih je većina vraćena u Hrvatsku, dok je devet maloletnih osoba izrazilo nameru da u Sloveniji zatraže azil.

Još 30 stranaca koji su krajemnedelje nezakonito prešli iz Hrvatske u Sloveniju zatečeno je u okolini Novo Mesto i u vezi sa njihovim statusom još su u toku policijski postupci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: