Otkrivena vojna tajna; Napravili su mutant virus i pre korone?

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 07:18

Otkrivena vojna tajna; Napravili su mutant virus i pre korone?

Kineski naučnici su u Vuhanu s vojnim stručnjacima radili na kombinovanju najsmrtonosnijeg virusa i to pre početka pandemije kovida 19, tvrde britanski mediji.

Prema istražiteljima koji su ispitali presretnutu komunikaciju i naučno istraživanje, kineski naučnici vodili su tajni projekat na Institutu za virusologiju u Vuhanu, prenose pisanje britanskog Telegrafa mediji u Srbiji.

Dalje, istraživanje britanskog Sandej tajmsa, tvrdi da američki istraživači veruju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je jedan od razloga zašto nije objavljena informacija o njihovom radu taj što je projekat vođen u saradnji sa kineskim vojnim istraživačima.

List tvrdi da je proverio na stotine dokumenata, uključujući poverljive izveštaje, interne zapisnike, naučna dokumenta i elektronsku komunikaciju i da je institut u Vuhanu učestvovao u krajnje rizičnim eksperimentima o korona virusima koje je sakupio iz pećina sa slepim miševima na jugu Kine.

Naučnici širom sveta prvobitno su verovali da je pandemija izbila prirodno, ali teorija o tome da je virus procurio iz laboratorije poslednjih godina dobija sve više na kredibilitetu jer i FBI podržava tu teoriju, preneo je Telegraf.

Britanski Sandej tajms sada tvrdi da je laboratorija prestala da objavljuje svoje nalaze 2016. godine pošto su istraživači otkrili nov tip koronavirusa u jednom rudarskom oknu u Mođangu u provinciju Junan gde su ljudi umrli od simptoma sličnih sarsu. Žrtve nisu prijavljene.

Jedan od istraživača kaže da je slučaj u rudniku zataškan jer je povezan sa vojnom tajnom budući da se radi o pokušaju upotrebe virusa dvostruke namene - za vakcine odnosno biološko oružje.

Američki istražitelji smatraju da je program s oznakom tajnosti imao za cilj da virusi iz rudarskog okna postanu zarazniji za ljude i dovedu do stvaranja virusa kovid 19 ali da je on procurio iz laboratorije u Vuhanu posle akcidenta.

"Jasno je da je Institut za virusologiju u Vuhanu učestvovao u stvaranju, proglašenju i zataškavanju pandemije Kovid 19", rekao je jedan od istražitelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.