Otkrivena misterija koja intrigira Kineze godinama: Evo zašto tunel putnike vraća kroz vreme

Izvor: B92, 20.Feb.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena misterija koja intrigira Kineze godinama: Evo zašto tunel putnike vraća kroz vreme

Nakon nekoliko stotina dojava tunel u kineskoj provinciji Guizhou postao je predmet istrage s obzirom na to da prolaskom kroz njega putnici, kako kažu, putuju nazad kroz vreme.

O spornom tumelu pisali su mediji još pre dve godine, a nakon novih prijava koje su od tada pristizale priča je ponovo aktuelna. Tunel dugačak oko 400 metara putnike navodno vraća kroz vreme tačno 60 minuta.

Kako piše britanski “Express“, novinar Đi Jang prošao je kroz tunel deset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta i video da se u osam slučajeva sat na njegovom telefonu vratio sat vremena unazad.

Što je najzanimljivije sat na digitalnim uređajima bi se nakon nekoliko minuta po izlasku iz tunela vratio na normalno vreme.

Mnogi su ovo smatrali velikom misterijom, ali kao i za sve, postoji logično objašnjenje. Utvrđeno je da je na izlaznoj strani tunela bio postavljen neispravni odašiljač, a čim je on zamenjen satovi na telefonima su počeli da se ponašaju sasvim normalno i nisu putovali kroz vreme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.