Otklonjeni problemi u vezi sa overom knjižica

Izvor: Studio B, 13.Sep.2013, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otklonjeni problemi u vezi sa overom knjižica

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da su otklonjeni tehnički problemi vezani za zdravstvene knjižice i da gradajani danas bez problema mogu da overe ta dokumenta.

"Problemi su bili tehniče prirode. Moje informacije su da su otklonjeni. Naravno, to je priča koja je neposredno vezana za organizaciju pojedinačnih filijala RFZO", rekla je Dejanović novinarima u Rači.

Ona je dodala da građani danas nemaju problema prilikom overe zdravstevnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << knjižica.

Problemi i gužve na šalterima RFZO u filijalama širom Srbije nastali su nakon uključivanja Centralnog registra u sistem rada 3. avgusta, koji je stvorio ozbiljne smetnje u funkcionisanju ukupnog informacionog sistema.

Prema rečima direktora Sektora za zdravstveno osiguranje i pravne poslove Petra Stajkovića najveći problem je nastao zato što Zakon o zdravstvenom i Zakon o penzijskom i socijalnom osiguranju ne definišu na isti način pojedine osiguranike.

Menadžment RFZO je doneo odluku da proceduru overe zdravstvenih knjižica i registracije prijava na obavezno zdravstveno osiguranje ponovo obavlja kao što je to rađeno do 3. avgusta, odnosno do ukljičivanja u rad portala Centralnog registra.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka: Overa knjižica, od danas, bez problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2013

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da su otklonjeni tehnički problemi vezani za zdravstvene knjižice i da građani danas bez problema mogu da overe ta dokumenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.