Overa knjižica bez problema

Izvor: RTS, 13.Sep.2013, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Overa knjižica bez problema

Otklonjeni problemi u vezi sa overom zdravstvenih knjižica, rekla ministarka Slavica Đukić Dejanović. Problemi bili tehničke prirode, zbog uključenja Centralnog registra u sistem rada.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da su otklonjeni tehnički problemi vezani za zdravstvene knjižice i da građani danas bez problema mogu da overe ta dokumenta.

"Problemi su bili tehniče prirode. Moje informacije su da su otklonjeni. Naravno, to je priča >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je neposredno vezana za organizaciju pojedinačnih filijala RFZO", rekla je Slavica Đukić Dejanović novinarima u Rači.

Ministarka je dodala da građani danas nemaju problema prilikom overe zdravstevnih knjižica.

Problemi i gužve na šalterima RFZO u filijalama širom Srbije nastali su nakon uključivanja Centralnog registra u sistem rada 3. avgusta, koji je stvorio ozbiljne smetnje u funkcionisanju ukupnog informacionog sistema.

Prema rečima direktora Sektora za zdravstveno osiguranje i pravne poslove Petra Stajkovića najveći problem je nastao zato što Zakon o zdravstvenom i Zakon o penzijskom i socijalnom osiguranju ne definišu na isti način pojedine osiguranike.

Menadžment RFZO je doneo odluku da proceduru overe zdravstvenih knjižica i registracije prijava na obavezno zdravstveno osiguranje ponovo obavlja kao što je to rađeno do 3. avgusta, odnosno do ukljičivanja u rad portala Centralnog registra.

Pušten u rad rendgen aparat u Rači

U Domu zdravlja u Rači zvanično je pušten u rad rendgen aparat, donacija Vlade Japana, u prisustvu ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović i japanskog ambasadora Masufumija Kurokija.

Vrednost donacije, koju je japanska Vlada namenila Domu zdravlja u okviru projekta podrške unapređenje zdravstvenih usluga u Srbiji, iznosi 39.500 evra.

Naglasivši da je reč o značajnoj donaciji Vlade i naroda Japana, Đukić Dejanović je rekla da je Dom zdravlja u Rači imao rendgen aparat star više od 30 godina.

"Zahvaljujući Vladi Japana, danas u Rači imamo jedan izuzetno kvalitetan i tehnički vrlo prestižan rentgen aparat, a imamo i kadar", rekla je ministarka zdravlja.

Ambasador Japana je izrazio nadu da će novi rendgen aparat unaprediti zdravstvene usluge u Domu zdravlja u Rači.

"Zdravstvena zaštita je osnovna potreba ljudi i kao prioritet saradnje sa Srbijom Vlada Japana je podržavala i nastavila da podržava zdravstveni sektor", rekao je ambasador Kuroki i dodao da se nada da će ova donacija dodatno ojačati prijateljske veze Japana i Srbije.

Vlada Japana je od 1999. godine zdravstvu Srbije, kroz razne donacije, pomogla sa više od 460 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OTKLONJENI PROBLEMI: Građani mogu da overe zdravstvene knjižice

Izvor: Kurir, 13.Sep.2013

Problemi su bili tehničke prirode. Moje informacije su da su otklonjeni. Naravno, to je priča koja je neposredno vezana za organizaciju pojedinačnih filijala RFZO, navela je ministarka..BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da su otklonjeni tehnički problemi vezani...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.