Otet alžirski konzul i 6 osoba

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otet alžirski konzul i 6 osoba

Alžir -- Alžirskog konzula u gradu Gao na severu Malija i još šest zaposlenih u alžirskom konzulatu je kidnapovao nepoznati naoružani muškarac.

Njih sedmorica su bili prisiljeni da napuste alžirski konzulat u gradu Gao i odvedeni su u nepoznatom pravcu, rekao je državnoj novinskoj agenciji alžirski šef diplomatije Murad Medelsi.

On je dodao da vlada preduzima sve što je u njenoj moći kako bi oni bili oslobođeni što je pre moguće, preneo je AP.

Alžirski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji su ranije danas javili da su konzulat napali islamisti.

Pobunjeničke grupe Tuarega, među kojima su neki povezani sa islamistima, preuzele su kontrolu nad većim delom severnog Malija, podseća američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Maliju otet alžirski konzul i šest radnika Konzulata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2012

Alžirska vlada saopštila je danas da je konzul te zemlje i šest radnika Konzulata oteto u gradu Gao, na sjeveru Malija, koji je sada pod kontrolom separatista predvođenim plemenom Tuarega. Međutim, portparol separatista rekao je da oni nisu odgovorni za otmicu. On je za otmicu okrivio islamiste,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mali: Poziv na otpor islamistima

Izvor: B92, 06.Apr.2012, 09:55

Bamako -- Vojna hunta na Maliju pozvala je stanovništvo severnih delova zemlje na otpor islamistima i pobunjenim grupama Tuarega koji su zauzeli taj pustinjski region...Izražavajući solidarnost sa svim Malijcima koji su ostali zarobljeni na teritoriji koju su okupirale pobunjeničke grupe i drugi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.