Otac umrle bebe: Naši životi idu dalje, policija će utvrditi ko je kriv!

Izvor: Press, 01.Avg.2013, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac umrle bebe: Naši životi idu dalje, policija će utvrditi ko je kriv!

On je za Naše novine rekao da moraju da nastave dalje sa svojim životima.
"Naši životi moraju da idu dalje. Istragu smo prepustili policiji i zdravstvenoj inspekciji. Hvala svima na podršci", rekao je Saša Branković.
Njegovu ženu je doktorka iz GAK-a odbila da porodi u nedelju uveče jer joj je carski rez bio zakazan za sledeće jutro. Kada je u ponedeljak porođena, jedno dete je bilo mrtvo, a drugo, dečak, u teškom stanju prebačen je u Institut za neonatologiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Beba je juče skinuta sa aparata za disanje i polako se oporavlja.
Kako saznaju Naše novine, Brankovićevu suprugu nije na vreme porodila doktorka Zagorka Milovanović koja je dežala te večeri. Zdravestvena inspekcija proveriće i odgovornost doktora Željka Mikovića, koji je u nedelju uveče bio glavni u smeni.
Direktor "Narodnog fronta" profesor Dušan Stanojević rekao je da je doktorka pregledala trudnicu u nedelju uveče, da tada porođaj nije krenuo i da su se dogovorile da se carski rez uradi sutradan.
"Najbolji lekari su primili tu ženu. Ona je bila u blizanačkoj trudnoći, sa jednojajčanim blizancima, koji su imali zajednički krvotok u posteljici. Zbog toga je jedan veći, jedan manji. Kada je to tako, preti opasnost, obično većem blizancu, da će da umre tokom trudnoće.Ne dešava se to često, ali se dešava. Upravo zbog toga lekari su odlučili da urade carski rez 21 dan pre termina da ne bi došli u situaciju da se to desi. Bio bih nepravedan prema toj ženi kada bih rekao da bi se isto desilo da su to uradili dve nedelje ranije. Jeste malo kasnije urađen carski rez, ali ovo nije moglo da se predvidi", rekao je Stanojević.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.