TELO DETETA PRONAĐENO U KONTEJNERU Otac optužen za ubistvo, a tokom istrage otkriveno još jedno njegovo monstruozno delo

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 19:20

TELO DETETA PRONAĐENO U KONTEJNERU Otac optužen za ubistvo, a tokom istrage otkriveno još jedno njegovo monstruozno delo

Džordan i Lindzi Pajper iz Plaservila, roditelji Romana Lopeza koji je umro pod sumnjivim okolnostima, uhapšeni su i suočeni sa šokantnim optužnicama za zlostavljanje deteta i trovanje.

Roditelji se trenutno nalaze u zatvoru okruga El Dorado. Federalni sudija je u ponedeljak osudio oca, koji je suočen sa optužnicama za ubistvo i zlostavljanje deteta nakon smrti 11-godišnjeg sina 2002, na 15 godina zatvora i sedam i po uslovno zbog seksualnog iskorišćavanja devojčice u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svom domu u Kaliforniji, mesecima pre nego što je Roman nestao u Plaservilu.

Džordan Pajper je bio u zatvoru bez kaucije od 4. februara 2021, kad je sa ženom uhapšen zbog povezanosti sa smrću svog sina Romana, čije je telo nađeno u kontejneru u podrumu njihove kuće u Plaservilu. U martu se Pajper izjasnio krivim za seksualno iskorišćavanje deteta u periodu od 3. oktobra 2019-9. januara 2020. u okruzima Tuolumi i El Dorado.

Policija je, dok je istraživala smrt njegovog sina, zaplenila digitalnu kameru i druge uređaje. Na mobilnim telefonima su našli dokaz da je Pajper tajno snimao maloletnu devojčicu.

Pajper se u ponedeljak pojavio pred sudom i rekao da ne želi da se obrati sudu, pre nego što mu je izrečena presuda. Njegov advokat Taša Šalfant rekla je da Pajper nema istoriju prethodnih seksualnih prekršaja i da je preuzeo punu odgovornost za tajno snimanje devojčice dok se kupala u kupatilu njegove kuće.

Devojčica je u to vreme živela u Pajperovoj kući u Grovlandu, a on joj je slao seksualno eksplicitne poruke od 16-24. decembra 2019. u vezi “seksualnog božićnog poklona” i nudio joj 250 dolara da ga upotrebi, prema sudkim dokumentima koje je popunio FBI.

Pajper je i dalje suočen sa optužnicom za ubistvo svog sina. Roman je nestao iz kuće 11. januara 2020, nakon čega su istražitelji našli njegovo telo u kontejneru u podrumu Pajperove iznajmljene kuće u Plaservilu nekoliko sati nakon što je prijavljen dečakov nestanak. Pajper i Romanova maćeha uhapšeni su 13 meseci od pronalaska njegovog tela.

Optuženi su za drugostepeno ubistvo i zlostavljanje deteta, a Džordan je optužen dodatno da je uskraćivao dečaku hranu, odeću, sklonište i medicinsku negu. Njegova žena je odvojeno optužena da je namerno mešala otrov i štetne supstance sa hranom, pićem, lekovima i stavljala otrov u izvor, bunar, rezervoar i javni vodovod”. Pajpersi su se izjasnili da nisu krivi za te optužbe.

Lindzi Pajper je osuđena na 15 godina zatvora do doživotne robije. Od ponedeljka služi svoju kaznu u zatvoru za žene u okrugu Madera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.