Osveta je počela... VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 15:04

Osveta je počela... VIDEO

Jemenski Huti napali su velikim brojem balističkih i mornaričkih raketa i dronova američki brod u Crvenom moru za koji tvrde da obezbeđuje podršku Izraelu.

Portparol Huta Jahja Sare rekao je na konferenciji za novinare da je napad "preliminarni odgovor" na napad američkih snaga na brodove Huta u nedelju u kojem je ubijeno 10 pripadnika te organizacije, prenosi Rojters.

"Pomorske i raketne snage jemenskih oružanih snaga izvele su zajedničku vojnu operaciju sa velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojem balističkih i pomorskih projektila i dronova, gađajući američki brod koji je pružao podršku cionističkom entitetu", rekao je Sare.

Dodao je da će oružane snage Jemena nastaviti da sprečavaju izraelske brodove i brodove koji plove ka lukama "okupirane Palestine" da se kreću Arapskim i Crvenim morem "sve dok agresija ne prestane", navodi Al Džazira.

Prethodno je objavljeno da su britanski ratni brod i američke snage koje deluju u Crnom moru oborili dronove koje su lansirali Huti koje podržava Iran u Crvenom moru.

Dronovi su eliminisani u operaciji odbijanja najvećeg napada dronovima i raketama do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.