HUTI NAPALI AMERIKANCE NA CRVENOM MORU! Kiša dronova i raketa kao odgovor na izdajnički napad neprijateljskih snaga

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2024, 14:57

HUTI NAPALI AMERIKANCE NA CRVENOM MORU! Kiša dronova i raketa kao "odgovor na izdajnički napad neprijateljskih snaga"

Jemenski Huti nastavljaju da gađaju ciljeve u Crvenom moru.

Jemenski Huti, iz pokreta Ansar Alah, izveli su napad raketama i dronovima na američki brod u Crvenom moru koji je povezan sa Izraelom, saopštio je predstavnik pokreta Jahja Saria.

- Pomorske snage, raketne snage i bespilotne letelice jemenskih oružanih snaga izvele su zajedničku operaciju sa velikim brojem dronova, balističkih i protivbrodskih raketa. Gađan je američki brod koji je pružao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podršku cionističkoj tvorevini (Država Izrael) - rekao je predstavnik Ansar Alaha televiziji Masira koji kontrolišu Huti.

- Operacija je bila preliminarni odgovor na izdajnički napad američkih neprijateljskih snaga na naše pomorske snage. Na sve pretnje ćemo odgovoriti bez oklevanja i na odgovarajući način - dodao je on.

Ističe da će se nastaviti napadi na izraelske brodove, kao i na one koji plove ka izraelskim lukama, sve dok se blokada Gaze ne prekine.

Ranije je britanski ministar odbrane Grant Šaps izjavio da su britanske i američke mornaričke snage „odbile do sada najveći napad jemenskih Huta u Crvenom moru“.

Šapsova izjava usledila je nekoliko časova nakon što je Vašington objavio da su snage dve zemlje u utorak oborile 18 dronova i dve rakete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Osveta je počela... VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2024

Jemenski Huti napali su velikim brojem balističkih i mornaričkih raketa i dronova američki brod u Crvenom moru za koji tvrde da obezbeđuje podršku Izraelu...Portparol Huta Jahja Sare rekao je na konferenciji za novinare da je napad "preliminarni odgovor" na napad američkih snaga na brodove Huta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.