Osveta nuklearne sile je počela VIDEO

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 08:43

Osveta nuklearne sile je počela VIDEO

Pakistan izveo niz vrlo koordinisanih vojnih udara u iranskoj provinciji Sistan i Baludžistan, saopštilo je danas pakistansko ministarstvo spoljnih poslova.

"Jedan broj terorista je ubijen tokom obaveštajne operacije", navodi se u saopštenju ministarstva, čije delove je preneo ruski portal Sputnjik.

U raketnom napadu na pograničnu oblast Irana, poginulo je, prema poslednjim informacijama, 9 osoba, prenosi agencija Fars, pozivajući se na zamenika gubernatora za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednost provincije Sistan i Beludžistan.

Prema njegovoj izjavi, u napadu su ubijene tri žene i četvoro dese. On je takođe naveo da se dogodila još jedna eksplozija u blizini grada Seravanu proviniciji Sistan i Beludžistan, nema žrtava.

Mediji prenose i da je pakistanski premijer otkazao svoje putovanje na Svetski ekonomski forum u Davosu.

Podsetimo, Pakistan je us redu oštro osudio iranski vazdušni napad na njihovu teritoriju, kada je ubijeno dvoje dece upozorivši istovremeno na odmazdu.

Iran je naveo da je upotrebio “precizne rakete i udare bespilotnih letelica“ kako bi uništio dva uporišta sunitske militantne grupe Džaiš al-Adl, poznate u Iranu kao Džaiš al-Dulm.

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u napadu na njegovu teritoriju ubijeno “dvoje nevine dece”, a Iran je upozoren na “ozbiljne posledice”.

Takođe, to ministarstvo je vazdušni napad opisalo kao “neprovocirano kršenje pakistanskog vazdušnog prostora od Irana “.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Lisica je mrtva"

Izvor: B92, 18.Jan.2024

Iranska novinska agencija Mehr tvrdi da je agent Mosada, Ilan, zvani foks (lisica), ubijen u raketnom napadu na Erbil u severnom Iraku...Foks je bio oficir Mosada koji je koordinirao anti-iranske operacije kao i napore za regrutovanje u zemlji, izvestila je iranska državna "Press TV"...Pored toga, on...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.