Lisica je mrtva

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 09:49

"Lisica je mrtva"

Iranska novinska agencija Mehr tvrdi da je agent Mosada, Ilan, zvani foks (lisica), ubijen u raketnom napadu na Erbil u severnom Iraku.

Foks je bio oficir Mosada koji je koordinirao anti-iranske operacije kao i napore za regrutovanje u zemlji, izvestila je iranska državna "Press TV".

Pored toga, on je, prema obaveštenim izvorima, koordinirao operacije Mosada u iračkom regionu Kurdistana, navodi se.

U napadu su ubijena i četiri člana Ilanovog tima, Malka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Adika, Hen i Šarabir.

U napadu je IRGC ispalio baraž od sedam balističkih projektila na špijunski centar špijunske agencije izraelskog režima u Erbilu, piše Mehr.

Istovremeno, IRGC je ispalio još jedan raketni baraž na objekte koji pripadaju terorističkim grupama Islamska država i "Haiat Tahrir al-Sham Takfiri" u Siriji.

Islamska država je preuzela odgovornost za dve eksplozije u kojima je poginulo skoro 100 ljudi i ranjeno desetine drugih na memorijalu bivšem glavnom iranskom komandanta za borbu protiv terorizma general-pukovniku Kasema Sulejmaniju u gradu Kerman na jugoistoku Irana 3. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.