Osvanuli leci Stop albanizaciji Niša

Izvor: Prva.rs, 19.Feb.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvanuli leci "Stop albanizaciji Niša"

U niškoj Policijskoj službi Tanjugu je rečeno da su provere u vezi sa rasturanjem letaka u toku.
Nepoznati autori, pozivajući se na podatak sa lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je od januara do septembra 2010. godine blizu 11.000 Albanaca prijavilo svoje prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana.

U letku se podseća i na hapšenje policajaca u Merošini iste godine koji su, kako se dodaje, omogućili većem broju Albanaca da na osnovu lažnih dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << prijave
prebivalište na teritoriji te opštine.

Nepoznati autori podsećaju i na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića "da je više od 60.000 Albanaca podnelo zahtev za izdavanje pasoša Srbije".

Sve veći broj Albanki sa Kosova i Metohije porađa se u bolnicama u Vranju, Leskovcu i Nišu, navodi se dalje u tekstu i ukazuje da Albanci dolaze u tajnosti i preko posrednika pazare nekretnine, kao i "da su u poslednje vreme postali vlasnici oko 300 stambenih jedinica u Nišu".

Nepoznati autori ukazuju "da im u tom poslu, na žalost, pomažu Srbi".

U letku se kritikuju državni mediji koji prećutkuju ove podatke o kojima, kako kažu, "bruji Niš".
Na kraju teksta oni postavljaju pitanje "da li smo spremni da ćutimo pred novom okupacijom" zbog koje će ispašatai potomci.

Letak počinje futurističkim opisom "okupiranog" Niša u kome dopire buka sa dzamije, gradom se vijore albanske zastave iako je Niš još u Srbiji, Albanska oslobodilačka armija poručuje da će preduzeti terorističke akcije ako vlasti Srbije ne pristanu da se Niš sa okolinom priključi albanskoj državi, na pijacama nema više srpskih seljaka, u gradskom autobusu se čuje svađa na albanskom jeziku, škola koja se nekada zvala "Vož Karđorđe" sada nosi ime "Ismail Kadare" i slično.

Na kraju, anonimni autor poručuje "Srbine, osvesti se".
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.