Osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar vojne tajne službe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar vojne tajne službe

Drugi od dvojice Rusa koji su osumnjičeni za pokušaj trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji doktor je u ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GRU), objavio je danas istraživački vebsajt Belingket (Bellingcat).

Kako prenosi Rojters, Belingket, koji se bavi obaveštajnim pitanjima, naveo je da je njegovo pravo ime Aleksandar Jevgenjević Miškin (39), a ne Aleksandar Petrov, što je ime pod kojim ga je prošlog meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Velika Britanija optužila.

Britanski tužioci optužili su Petrova i još jednog muškarca, označenog kao Ruslan Boširov, da su nervnim gasom "novičok" u martu ove godine u Solzberiju pokušali da otruju Skripalja i njegovu ćerku.

Belingket je prošlog meseca identifikovao Boširova kao pukovnika GRU čije je pravo ime Anatolij Čepiga.

Londonska policija odbila je da komentariše spekulacije o pravom identitetu optuženih i ponovo da veruje da su oni koristili lažna imena.

Rusija odbacuje svaku umešanost u trovanje Skripaljevih, a dvojica optuženih su u Moskvi izjavili da su putovali u Britaniju kao turisti i da su u Solzberi išli da vide katedralu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi osumnjičeni u slučaju Skripalj lekar ruske vojne obaveštajne službe

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018

Drugi osumnjičeni u pokušaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu u Solzberiju u Engleskoj je lekar ruske vojne obaveštajne službe GRU, saopštio je danas istraživački vebsajt Belingkat (bellingcat.com)..."Identifikovali smo Aleksandra Petrova kao Aleksandra...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Drugi osumnjičeni u slučaju Skripalj lekar u GRU

Izvor: B92, 08.Okt.2018

London -- Drugi od dvojice Rusa koji su osumnjičeni za pokušaj trovanja Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije doktor je u ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GRU)...To je objavio istraživački vebsajt Belingket (Bellingcat)...Kako prenosi Rojters, Belingket, koji se bavi obaveštajnim pitanjima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.