Osujećeno krijumčarenje više od četiri tone nafte na Dunavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osujećeno krijumčarenje više od četiri tone nafte na Dunavu

Carinici su 21. decembra na dunavskoj ispostavi Veliko Gradište otkrili preko četiri tone sakrivene nafte, mada je nakon kontrole brodske dokumentacije i izmerene količine pogonskog goriva u tankovima rumunskog broda delovalo da je sve u redu.

Međutim, prilikom kontrole mašinskog odeljenja u sporednim rezervoarima pronađena je neprijavljena nafta.

Kako je reč o stranom brodu, nadležni sud je po hitnom postupku doneo presudu, prema kojoj je zapovednik broda dužan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da plati dvostruki iznos procenjene vrednosti nafte.

Reč je o sumi od oko pola miliona dinara, kao i gotovo 400.000 dinara na ime neplaćenih uvoznih dažbina, carine, PDV-a i akciza, što su sredstva koja će se direktno sliti u državni budžet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprečen šverc nafte na Dunavu

Izvor: Večernje novosti, 25.Dec.2018

Prilikom kontrole jednog rumunskog broda na dunavskoj ispostavi Veliko Gradište, carinici su otkrili preko četiri tone sakrivene nafte VELIKO GRADIŠTE - Prilikom kontrole jednog rumunskog broda na dunavskoj ispostavi Veliko Gradište, carinici su otkrili preko četiri tone sakrivene...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.