Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda bojkota srpskih prodavnica u Vukovaru

BEOGRAD – Predsednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta najoštrije je osudio poziv na bojkot srpskih proizvoda i prodavnica u Vukovaru i pozvao nadležne državne institucije u Hrvatskoj da odmah pokrenu postupak protiv njegovih inicijatora.

Poziv na bojkot predstavlja, u stvari, poziv na linč protiv preostalih Srba u Hrvatskoj i samo je nastavak antisrpske kampanje koja je započela početkom septembra prošle godine razbijanjem i skidanjem dvojezičnih tabli u nizu hrvatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << opština i gradova, navedeno je u pisanoj izjavi iz Koalicije udruženja izbeglica.

Kako se navodi u saopštenju, ovakvim i sličnim akcijama, koje su dosad ostale nekažnjene, šalje se jasna poruka da za Srbe nema mesta u Hrvatskoj i da im je najbolje da se asimiluju ili isele.

Linta poziva relevantne hrvatske institucije, pre svega, predsednika Hrvatske, Vladu Hrvatske, Hrvatski sabor, Hrvatsku biskupsku konferenciju, Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti i Maticu Hrvatsku, da javno osude poziv na bojkot srpskih proizvoda i prodavnica u Vukovaru i javno zatraže da nadležni organi procesuiraju njegove inicijatore.

Takođe, apeluje na Evropsku uniju da stavi jasno do znanja Hrvatskoj da je neprihvatljivo da se, u jednoj od njenih članica, nekažnjeno širi govor mržnje protiv preostalih Srba.

Na pojedinim društvenim mrežama na Internetu pojavio se poziv na bojkot srpskih prodavnica i robe u Vukovaru dok se iz tog grada „ne makne ćirilica”, preneo je portal „Dnevno.hr”.

Predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu Milorad Pupovac takođe je oštro osudio taj poziv i pozvao nadležne institucije da reaguju.

Poziv na bojkot preko društvenih mreža upućen Hrvatima u Vukovaru odnosi se na srpske proizvode i 35 prodavnica sa adresama čiji su vlasnici Srbi koji pošteno rade svoj posao, i ucenjuju ih time hoće li u Vukovaru biti ćirilice ili ne, istakao je Pupovac.

Tanjug

objavljeno: 09.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojkot srpske robe poziv na linč

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Beograd, Vukovar -- Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta najoštrije je danas osudio poziv na bojkot srpskih proizvoda i prodavnica u Vukovaru...Poziv na bojkot predstavlja, u stvari, poziv na linč protiv preostalih Srba u Hrvatskoj i samo je nastavak antisrpske kampanje koja je započela...

Nastavak na B92...

Linta: Osuditi poziv na bojkot srpskih proizvoda

Izvor: RTS, 09.Apr.2014

Predsednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta najoštrije je osudio poziv na bojkot srpskih proizvoda i prodavnica u Vukovaru i pozvao nadležne državne institucije u Hrvatskoj da odmah pokrenu postupak protiv njegovih inicijatora...Poziv na bojkot predstavlja, u stvari, poziv na linč protiv...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.