Oštra reakcija iz Venecuele na Trampovu izjavu

Izvor: B92, 03.Feb.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštra reakcija iz Venecuele na Trampovu izjavu

Potpredsednica Venecuele Delsi Rodriges izjavila je da Karakas osuđuje izjavu predsednika SAD Donalda Trampa o mogućoj upotrebi vojske u njenoj zemlji.

"Ne prihvatamo te izjave američkog predsednika. Skriveni motiv iza njih je želja da se dođe do bogatih resursa Venecuele", rekla je Rodriges ruskim novinarima, prenosi Tass.

Ona je izrazila uverenje da je Venecuela sposobna da reši političku krizu bez bilo kakvog spoljnog mešanja, mirnim sredstvima i u skladu s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustavom.

"Suverenitet nije tema za diskusiju, suverenitet je ono što mora biti odbranjeno", navela je potpredsednica Venecuele.

Tramp je u danas objavljenom intervjuu za Si-Bi-Es rekao da slanje američke vojske u Venecuelu "jeste opcija".

SAD su podržale opozicionog lidera Huana Gvaida koji se prošle nedelje proglasio za privremenog predsednika Venecuele i obećao zbacivanje socijalističkog predsednika Nikolasa Madura.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.