Osnivali medije  za SMS pljačke

Izvor: Blic, 07.Dec.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivali medije za SMS pljačke

Zoran Majdak (29), vlasnik piratskog Narodnog radija preko koga su opljačkani brojni građani kroz lažne SMS nagradne igre, imao je nekoliko medija i firmi čija je osnovna delatnost bila organizovanje i emitovanje programa sa kvizovima, kroz koje su oštećeni gledaoci za oko 32 miliona evra, saznaje „Blic”. Zoran Majdak i Marko Aćimović

Osumnjičeni Majdak uhapšen je prošlog utorka u akciji „Graham” sa nekoliko saradnika, među kojima su Branko Kostić (35) i Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aćimović (26). Osim piratskog Narodnog radija, sumnja se da je njegova i MHC televizija, kojoj je RRA oduzela dozvolu, kao i MHC TV - Prva ženska televizija.

Naime, o Majdakovim prevarama već godinama bruje internet forumi. Kako saznajemo, zaposlen je u „Must have company”, a sumnja se da se firma samo vodi na Zoricu Majdak (24). Inače, Majdak je na svom fejsbuk profilu naveo da je gazda u toj firmi, registrovanoj u Lominoj 5, a ranije su bili u Sime Igumanova 2-4, gde je rukovodstvo kompanije „Fonlider”, čiji je vlasnik, uhapšeno zbog organizovanja lažnih kvizova. U sastavu „Must have company” je i M3 NET.

Prema podacima Agencije za privredne registre, direktor „Must have company” je Branko Kostić, koji je priveden prošlog utorka, ali je pušten da se brani sa slobode.

On je i direktor firme „MHC d.o.o.“ koja je imala MHC televiziju, kao i firme „MHC telekomunikacije” u ulici Maršala Birjuzova 2-4. Inače, „MHC d.o.o.” registrovana je na istoj adresi na kojoj i M3 NET. Vlasnik te firme je Marko Aćimović, koji je bio i prvi čovek „MHC telekomunikacija”, ali je vlasništvo te firme prebačeno na Nikolu Avramovića (29).

Inače, MHC pominje i Radio „Centar“, koji je emitovao lažne kvizove. U saopštenju tog radija, u vlasništvu članova Demokratske stranke Srbije, navodi se da je napravljen dogovor sa MHC da za usluge korišćenja njihovog predajnika MHC održava tehničke uslove za emitovanje programa. Međutim, „Centar” je istakao da je zloupotrebljen dogovor o održavanju emitovanja muzičkog programa emitovanjem sadržaja bez saglasnosti rukovodstva tog radija.

Kako saznajemo, prošlog utorka kada je policija bila u Radiju „Centar”, od koga je oduzela opremu, bio je i Majdak.

- On je tvrdio da su nagradne igre legalne i da je u „Centru” samo stručni saradnik. Kazao je da je zaposlen kod sestre u firmi - kaže izvor „Blica”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osnivali medije za SMS pljačke

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Dec.2012, 11:19

ADVERTISER-SERBIA.COM / Zoran Majdak (29), vlasnik piratskog Narodnog radija preko koga su opljačkani brojni građani kroz lažne SMS nagradne igre, imao je nekoliko medija i firmi čija je osnovna delatnost bila organizovanje i emitovanje programa sa kvizovima, kroz koje su oštećeni gledaoci za...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.