Oslobođeni svi optuženi za filmsku pljačku 83 miliona dinara u Ustaničkoj ulici

Izvor: Blic, 05.Sep.2012, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeni svi optuženi za "filmsku pljačku" 83 miliona dinara u Ustaničkoj ulici

Svih dvanaestorica optuženih za pljačku 83 miliona dinara 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici nepravosnažno su oslobođeni optužbi danas pred Višim sudom u Beogradu. Međutim, sud je izrekao kazne optuženima Milanu Mrviću, Petru Obradoviću i Senadu Denaju, ali za druga dela koja im se stavljaju na teret.

Optuženi Milan Mrvić osuđen je zbog učešća u pljački iste firme u TC "Piramida" na sedam godina zatvora i produžen mu je pritvor. Petar Obradović osuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je za neovlašćeno držanje opojnih droga i izrečena mu je uslovna kazna zatvora od šest meseci (sa rokom proverave od dve godine), dok je Senad Denaj osuđen na pet meseci zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara za neovlašćeno držanje opojnih droga i oružja.

Pročitajte još:

Pogledajte hapšenje osmorice osumnjičenih za "pljačku veka"

Kod organizatora pljačke 850.000 evra u džepu nađeno samo 100

Sudsko veće je zbog nedostatka dokaza oslobodilo optužbi za "filmsku pljačku" Uroša Petrovića, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana Restovića, Miloša Markovića, Borisa Polića, Nenada Grčića, i Aleksandra Bulajića. Više tužilaštvo u Beogradu, kao i osuđeni imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu na današnju presudu.

Transportno vozilo preduzeća “Sekuritas” koje je prevozilo novac “Univerzal banke” opljačkano je u po bela dana, kada su razbojnika u crnom “audiju” sa žutim rotacionim svetlom i “škodi oktaviji”, na izlazu iz Ustaničke ulice na autoput, presreli dva transportna kombija i automobil koji ih je pratio.

Iz automobila su tada izletela osmorica razbojnika, maskiranih fantomkama i naoružani automatskim puškama. Uz pretnju, od radnika “Sekuritasa” zatim su oteli službene pištolje, razbili prozore na kombijima i oteli pet džakova s novcem, koje su stavili u svoja vozila.

Sa plenom, razbojnici su potom pobegli u pravcu železničke stanice Prokop, gde ih je čekao treći automobil. “Audi” i “oktaviju” u kojima je bilo oružje, tada su polili benzinom i zapalili.

Povezane vesti: Pljačka banke u Ustaničkoj ulici Pogledajte hapšenje osmorice osumnjičenih za "pljačku veka" Uhvaćeni kradljivci na Centralnom groblju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.