Oslobođen učenik koji je vređao Erdogana

Izvor: Mondo, 26.Dec.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen učenik koji je "vređao" Erdogana

Turski sud oslobodio je danas iz pritvora 16. godišnjeg učenika uhapšenog u centralnoj Turskoj zbog "vređanja" turskog predsednika Redzepa Tajipa Erdogana, izveštavaju danas turski mediji.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Dečak, sa inicijalima M.E.A., pušten je iz pritvora posle žalbe njegovog advokata, prenela je agencija AFP.

Turska policija uhapsila je tog mladića, jer je uvredio predsednika države time što je Erdoganov režim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << optužio za korupciju.

Srednjoškolac je uhapšen u gradu Konija, gde je govorio na skupu organizovanom u znak sećanja na mladog nastavnika koga su islamisti ubili 1930. godine.

Grad Konija inače važi za snažno uporište Erdoganove Partije pravde i razvoja.

List "Hurijet" je preneo da je mladić član jedne levičarske organizacije.

Turska vlada je sa Erdoganom na čelu bila 2013. godine suočena sa talasom masovnih antivladinih protesta.

U velikom korupcionaškom skandalu su prošle godine četiri ministra optužena za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Erdogan, koji je u avgustu izabran za predsednika, optužio je nekadašnjeg saveznika, a sada svog najvećeg neprijatelja - imama u egzilu u SAD Fetulaha Gulena, da je organizator čitave afere sa ciljem da se on ukloni sa vlasti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učenik koji je "vređao" Erdogana pušten iz pritvora

Izvor: RTS, 26.Dec.2014

Turski sud oslobodio je iz pritvora šesnaestogodišnjeg učenika uhapšenog u centralnoj Turskoj zbog "vređanja" turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana...Turska policija uhapsila je mladića, jer je uvredio predsednika države time što je Erdoganov režim optužio za korupciju, prenosi Tanjug...Srednjoškolac...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.