Oslobođen Rade Terzić

Izvor: B92, 29.Dec.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Rade Terzić

U Osnovnom sudu u Smederevu izrečena oslobađajuća presuda bivšem beogradskom okružnom tužiocu Radetu Terziću, optuženom za zloupotrebu službenog položaja.

Sud je utvrdio da Terzić nije izvršio delo za koje je optužen. Terzić je oslobođen optužbe, pošto nije dokazano da je počinio krivično delo za koje je optužen, izjavio je Tanjugu sudija Slobodan Ignjatović.

"Na osnovu njegove odbrane, izjave svih svedoka koji nisu protivrečni i čitanjem drugih dokaza, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaključio sam da radnjama i ovlašćenjima koje je imao, nije izvršio krivično delo zloupotrebe", rekao je Ignjatović.

Terziću je suđeno zbog optužbe da je, iskorišćavanjem službenog položaja, kao okružni javni tužilac, krajem 2001. godine, uticao da iz pritvora budu pušteni članovi "zemunskog kriminalnog klana" i da se odustane od njihovog krivičnog gonjenja.

Uskoro opšrinije....

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.