Orić saslušan u Tužilaštvu, u pritvoru 24 sata

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orić saslušan u Tužilaštvu, u pritvoru 24 sata

SARAJEVO - Naser Orić saslušan je u Tužilaštvu BiH i određen mu je pritvor od 24 sata. Prijedlog za određivanje pritvora ili o puštanju da se brani sa slobode biće saopšten u subotu.

Naser Orić je, nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, predat Tužilaštvu BiH, koje protiv njega vodi istragu preuzetu od Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Tužilaštvo je saslušalo Orića i predočilo mu koja mu se krivična djela stavljaju na teret, piše RTS.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog za ratne zločine Nasera Orića, saopšteno je iz Tužilaštva.

Predložene mjere zabrane uključuju ograničenje kretanja i boravka osumnjičenog, zabranu kontakta sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu, te periodično javljanje nadležnom policijskom organu.

Postupajući tužilac je ocijenio da su predložene mjere dovoljne da se osigura neometano vođenje postupka.

U slučaju nepoštivanja neke od predloženih mjera zabrane, može se pokrenuti prijedlog za određivanje mjere pritvora, prenosi Srna.

Podsjećamo, Orić je uhapšen 10. juna u Ženevi po srpskoj potjernici za zločine počinjene u Zalazju kod Srebrenice.

Švajcarska federalna kancelarija za pravosuđe odlučila je juče da Orića isporuči Bosni i Hercegovini zbog činjenice da se protiv njega postupak vodi i u Tužilaštvu BiH, i zato što je djela za koja se tereti počinio u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.