Naser Orić pušten na slobodu

Izvor: RTS, 26.Jun.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Orić pušten na slobodu

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić pušten je na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH.
Naser Orić je, nakon sletanja na sarajevski aerodrom, predat Tužilaštvu BiH, koje protiv njega vodi istragu preuzetu od Okružnog tužilaštva u Bijeljini, piše portal klix.ba.

Portparolka Suda BiH Manuela Hodžić rekla je da je Tužilaštvo posle saslušanja i predočavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret odlučilo da ga pusti na slobodu i odredi mere zabrane .
Sudu je predloženo da se Oriću ograniči kretanje, zabrani kontakt sa svedocima i osumnjičenima i izrečen je zahtev da se periodično javlja nadležnom policijskom organu. U slučaju kršenja tih mera, tražiće pritvor za Orića.
Podsećamo, Orić je uhapšen 10. juna u Ženevi po srpskoj poternici za zločine počinjene u Zalazju kod Srebrenice.
Nakon hapšenja Oriću je određen ekstradicioni pritvor od 14 dana. U međuvremenu, Srbija je Švajcarskoj poslala zahtev za Orićevo izručenje, a zahtev za izručenje poslali su i istražni organi BiH. 
Švajcarska federalna kancelarija za pravosuđe odlučila je juče da Orića isporuči Bosni i Hercegovini zbog činjenice da se protiv njega postupak vodi i u Tužilaštvu BiH, i zato što je dela za koja se tereti počinio u BiH.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naser Orić pušten da se brani sa slobode

Izvor: RTS, 26.Jun.2015

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić pušten je da se brani sa slobode nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH. Za njega su zatražene mere zabrane, a prvo ročište je zakazano za ponedeljak. . Naser Orić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.