Organizatori skupa Srbija protiv nasilja: Neće biti govornika, zahteve ispuniti do 12. maja

Izvor: Beta, 08.Maj.2023, 15:12

Organizatori skupa 'Srbija protiv nasilja': Neće biti govornika, zahteve ispuniti do 12. maja

Organizatori za večeras najavljenog protesta "Srbija protiv nasilja" u centru Beogradu su najavili da će skup biti oprganizovan bez govora i obraćanja i da će na njegovom početku biti pročitati zahtevi organizatora za čije ispunjenje je vlastima dat rok do petka, 12. maja.U saopštenju su pozvali gradjane da dodju na protesni skup čiji početak je zakazan za 18.00 ispred zgrade Sklupštine Srbije, saopšteno je iz pokreta Ne davimo Beograd, koji je suorganizator skupa.Organizatori su naveli i da organizuju protest kako bi se izborili da se tragični događaji "koji su u crno zavili društvo" u Srbiji nikada više ne dogode."Protest 'Srbija protiv nasilja' biće organizovan bez govora i obraćanja organizatora i uz najveće poštovanje i saosećanje sa bolom koju svi osećamo zbog nezapamćenih tragedija u beogradskoj školi 'Vladislav Ribnikar' i u okolini Mladenovca i Smedereva", piše u saopštenju.Najavlili su da će na početku (skupa) biti pročitani zahtevi protesta, nakon čega će se povorka građana, u tišini, uputiti do zgrade Vlade Srbije.Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front - Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret."Protest nije stranački i dobrodošli su svi građani i organizacije koji žele da podrže ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vidojević pročitala zahteve opozicionih stranaka na protestu

Izvor: Beta Video, 08.Maj.2023

BEOGRAD - Nastavnica srpskog jezika i književnosti Marina Vidojević je pročitala i zajedničke zahteve više opozicionih stranaka koje su pozvale na protest, navodeći da je dat rok vlastima da ih ispune do petka, 12. maja. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

„Srbija protiv nasilja“: Novi protest 12. maja ako se ne ispune zahtevi

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2023, 13:35

Organizatori jučerašnjeg protesta u Beogradu zahvalili su se svim građanima koji su se odazvali njihovom pozivu, da bi, kako su naveli, "odali poštu žrtvama i sa dubokim pijetetom pokazali bolje lice Srbije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.