Optužnice protiv saradnika premijera Izraela zbog mita za nemačke podmornice

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice protiv saradnika premijera Izraela zbog mita za nemačke podmornice

Izraelski državni tužilac je danas najavio optužnice protiv bivših zvaničnika odbrane i saradnika premijera Izraela Benjamina Netnjahua u korupcionaškom slučaju kupovine nemačkih podmornica.

Takozvani "Slučaj 3000" je mogući sukob interesa pri kupovini vojnih brodova i podmornica od nemačke kompanije Tisenkrup (Thyšenkrupp) 2016. godine, navode izraelski mediji i podsećaju da bi to mogao biti najveći korupcionaški skandal u istoriji Izraela.

Tužioci tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da su izraelski zvaničnici bili podmićeni da bi se postigao sporazum o kupovini brodova za stotine miliona dolara.

U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da će Miki Ganor, bivši predstavnik nemačke firme u Izraelu i Eliezer Marom, bivši komandant Ratne mornarice Izraela, biti optuženi za mito, pranje novca i utaju poreza.

Ministarstvo je optužnice zbog mita, zloupotrebe poverenja i pranja novca najavilo i protiv Davida Sharana, bivšeg saradnika Netanjahua i ministra energetike Juvala Stajnica, kao i optužnice protiv bivšeg ministra Eliezera Sandberga i drugih.

Netanjahu koji je nedavno optužen za prevaru zloupotrebu poverenja u tri slučaja, uključujući i mito u jednom od njih, nije osumnjičen za aferu nemačkih podmornica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.