Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za brutalno ubistvo: Ubio djeda sjekirom, pa se danima opijao pored leša

ZENICA - Kantonalno tužilaštvu u Zenici podiglo je optužnicu protiv 21-godišnjeg Malika Ahmetovića, zvanog Likma, iz Zenice, koja ga tereti da je u decembru prošle godine sjekirom ubio svog djeda.

U optužnici se navodi da je Ahmetović zločin počinio u vremenskom periodu od 21. do 25 decembra u podrumskom stanu u Zenici, u kojem je živio zajedno sa djedom Kasimom K. (77).

Prema navodima optužnice, on je popio veću količinu alkohola, i pijan se posvađao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << djedom. Uzeo je sjekiru sa poda, a potom prišao starcu koji se nalazio u poluležećem položaju na kauču, a potom ga ubio. Kada je djed vidio unuka da mu prilazi sa sjekirom u ruci, plačnim glasom ga je zamolio: "Nemoj, sine", dižući ruke prema licu i štiteći glavu kako bi se odbranio.

Ne obazirući se na djedove molbe, Ahmetović je snažno zamahujući sjekirom koja je bila okrenuta "ušicama" prema djedu, zadao najmanje 11 udaraca u predjelu vrata i lijeve ruke, lijevog ramena, nadlaktice, podlaktice i predjela lijeve šake, od kojih pet snažnih udaraca u predio lijevog dijela glave.

Usljed udaraca sjekirom, djed je zadobio povrede glave koja je u cijelosti deformisana zbog "višekomadne izlomljenosti njenog cijelog koštanog sklopa".

U optužnici su navedene sve povrede koje je nesretni starac zadobio.

"Zbog ovolikog broja okrutno nanesenih povreda kod K. je nastupila smrt usljed traumatskog razaranja glave i moždanog tkiva", navodi se u optužnom aktu.

Ahmetović je nakon toga uzeo zastavu BiH koja je bila okačena na zidu sobe, te njome prekrio djeda po stomaku, a zatim i sa dekom sa kauča.

Potom je danima, pored mrtvog djeda, boravio u istoj prostoriji, pijući alkohol i gledajući televiziju, sve do 25. decembra oko podne, kada je komšija prijavio policiji da se iz stana širi neugodan smrad.

(Faktor.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.