Optužnica protiv šest osoba zbog eksplozije u TRZ Kragujevac

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv šest osoba zbog eksplozije u TRZ Kragujevac

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu je podnelo Višem sudu optužni predlog protiv dvojice profesionalnih vojnih lica na rukovodećim mestima i četvorice službenika zbog požara i eksplozije u Tehničko remontnom zavodu "Đurđe Dimitrijević-Đura" u kojoj su poginule četiri osobe 28. februara 2017. godine.

Prema današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu optužnica je podneta 4. oktobra ove godine, protiv D.K (55) iz Kragujevca i D.Ž.(48) iz Čačka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se terete da su kao profesionalna vojna lica na rukovodećim mestima u TRZ nisu preduzeli mere za obezbeđenje vojne jedinice.

Službena lica I.N.(37), S.P.(45), Z.A.(40) i S.K.(49), svi iz Kragujevca okrivljeni su za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Optuženima se stavlja na teret da je svako u okviru svoje nadležnosti učinio propust jer nisu dali uputstva i sproveli mera iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u objektima, na radnim mestima i radnoj okolini za čuvanje života i zdravlja ljudi i obezbeđenje objekata.

Posle iniciranja požara u radionici 28 koji se zbog znatno veće količine ubojnih sredstava od dozvoljene, proširio na radionice 27 i 29, došlo je i do eksplozije uskladištenih formacijskih ubojnih sredstava.

Udarni talas je tom iz objekta 28 išao ka objektu 52 u vis, zbog čega su objekti urušeni, a od dejstva udarnog talasa, parčadi i delova konstrukcije poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili zaposleni u TRZ Željko Nikolić i Dejan Kovačević.

Osam radnika TRZ je zadobilo teške telesne povrede kao i četiri pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade iz Kragujevca.

U TRZ je pričinjena materijalna šteta od 123.447.000,00 dinara, a uništena je oprema Vatrogasno-spasilačke brigade vredna 1.560.000,00 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužni predlozi protiv šest osoba za eksploziju u TRZ "Medna"

Izvor: RTS, 11.Okt.2018

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu podnelo Višem sudu u Kragujevcu optužne predloge protiv šest osoba zbog eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu "Medna", u kojoj su, 28. februara prošle godine, život izgubila četvorica zaposlenih. ...

Nastavak na RTS...

Podignut optužni predlog za tragediju u Kragujevcu: Šestoro optuženih za smrt četiri radnika

Izvor: Blic, 11.Okt.2018

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu podnelo je Višem sudu u Kragujevcu optužni predlog protiv šestorice okrivljenih zbog požara i eksplozije koja se dogodila 28. februara prošle godine u Tehničko-remontnom zavodu "Đurđe Dimitrijević - Đura" u Kragujevcu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.