Optužen kosovski Albanac za ratne zločine u Rudnici na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020, 14:25

Optužen kosovski Albanac za ratne zločine u Rudnici na Kosovu

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N.M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo - ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu i Metohiji tokom juna i jula 1999. godine.

Uz optužnicu, tužilaštvo je sudu predalo i predlog da se N.M. produži pritvor, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Vasilije Seratlić.

Detalji optužnice nisu saopšteni jer nju treba da preispita >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i donese odluku o potvrđivanju Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

N.M. je 5. januara uhapšen na administrativnom prelazu Merdare po srpskoj poternici, nakon čega mu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Kosovski mediji su, nakon hapšenja preneli da je on poreklom iz sela Rudnica kod Kline, ali da već 25 godina živi u Švajcarskoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.