Opšta bolnica u Čačku proglašena za kovid bolnicu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2020, 17:40

Opšta bolnica u Čačku proglašena za kovid bolnicu

Opšta bolnica u Čačku danas je proglašena za kovid bolnicu, u kojoj će se lečiti samo pacijenti zaraženi koronavirusom i sa tim simptomima, dok će pacijenti sa ostalim tegobama biti lečeni u bolnici u Gornjem Milanovcu, rekao je danas načelnik Infektivnog odeljenja čačanske bolnice Branko Jovanović.

On je dodao na konferenciji za novinare da je tu odluku donelo Ministarstvo zdravlja jer je epidemiološka situacija u Čačku i okolnim gradovima zabrinjavajuća.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Jovanović je rekao da je na kovid odeljenjima u čačanskoj bolnici trenutno hospitalizovan 121 pacijent, od kojih je desetoro je na respiratoru.

On je dodao da su protekle noći u čačanskoj bolnici preminuli muškarac star 87 i žena od 71 godine koji su imali simptome koronavirusa, koji još uvek nije potvrđen.

Prema njegovim rečima na bolničkom lečenju od koronavirusa je dosta mlađih pacijenata, starosti od 20 do 40 godina sa ozbiljnom kliničkom slikom, odnosno jakom upalom pluća.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolnica „ Non Kovid“ za ceo Moravički okrug

Izvor: Večernje novosti, 10.Jul.2020

U Rudničko-takovskom kraju zvanično ukupno 25 novoobolelih u drugom „piku“ ZA ceo Moravički okrug, Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu od 12. jula postaje „Non Kovid“ bolnica, nadležna kao lečilište za sve ostale bolesti. Zato, što do daljnjeg, u nju neće biti prijema...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.